Eloria Logo

Can pets be banned in the units?

Eloria

No, for companion animals that by their physical characteristics do not risk people’s health or safety and that comply with the applicable rules. Article 62 Bis item VI lets the internal rules set measures and limits — number, hours in common areas, type, size, and hygiene — and says keeping them cannot be forbidden inside the exclusive units.

Sources
  • Ley de régimen de condominio del Estado de México

    En las unidades de propiedad exclusiva no se podrá prohibir la tenencia o posesión de animales de compañía
    que por sus características físicas no representan un riesgo a la salud ni la integridad de las personas: y se
    ajuste a lo establecido en la normatividad aplicable;